Albert Heijn gaat flitsbezorgen

Supermarktketen Albert Heijn doet vanaf heden aan flitsbezorging. De supermarktketen heeft hiermee officieel de aanval geopend op de flitsbezorgdiensten: Flink, Gorillas, Zapp en Getir.

Om enige concurrentie te kunnen bieden tegen de snel opkomende flitsbezorgers, kunnen de supermarkten niet achterblijven. Supermarktketen Jumbo is hiermee de koploper aangezien de Jumbo begin 2022 al begon met flitsbezorging. Wat betreft de AH, is het momenteel alleen nog mogelijk om in Amsterdam je boodschappen van AH te laten flitsbezorgen. Wel verwachten we dat dit op korte termijn in meer steden mogelijk zal gaan worden.

Supermarkten strijd

Naast flitsbezorgen, is de Jumbo teven een samenwerking aan gegaan met flitsbezorgdienst Gorillas. de AH en de Spar pakken het anders aan. Deze supermarkten halen hun producten uit de winkel en laten ze door personeelsleden verpakken om ze vervolgen via fietskoeriers van Thuisbezorgd en Deliveroo bij de klant te laten bezorgen.

Ook tussen de supermarkten lijkt de strijd losgebarsten. Jumbo hanteert momenteel een bezorgtijd van 10 tot 20 minuten en de AH garandeert bezorging binnen 30 minuten. Bij de Spar moet je rekening houden met bezorgtijden die vergelijkbaar zijn met de bezorging van een maaltijd van een restaurant.

Of de supermarkten ook daadwerkelijk concurrentie kunnen bieden aan de machtige flitsbezorgers is nog maar de vraag, maar volledig kansloos zijn ze niet. Na diverse klachten over overlast, wordt het de flitsbezorgers momenteel aardig lastig gemaakt om zich verder uit te breiden. Daarnaast moesten verschillende flitsbezorgers de deuren van hun magazijnen zelfs sluiten

Nieuwe fase

Online boodschappen doen is al jaren een stijgende trent en supermarkten als AH en Jumbo maar ook Picnic en Hellofreh behoren inmiddels tot de top 10 van de grootste webwinkels. Met het introduceren van flitsbezorging, gaat deze ontwikkeling van online boodschappen doen een nieuwe fase in. We zijn dan ook erg erg benieuwd welke supermarkten volgen en we houden jullie uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent flitsbezorging.

Flitsbezorgd.nl
Logo