CDA Breda wil overlast van flitsbezorgers op voorhand voorkomen

Hoewel er nog geen grote problemen zijn rondom flitsbezorgers in Breda, wil de CDA-fractie toch al onderzoek doen om overlast te voorkomen. CDA-raadslid Rutten heeft een brief gestuurd aan de burgermeester en wethouders.

Op het moment van schrijven is alleen flitsbezorger Flink Nederland actief in Breda. Toch wil CDA Breda nu al onderzoek doen naar mogelijke overlast in de toekomst. In andere steden, waaronder Amsterdam, komen veel klachten binnen over de bezorgers – ook wel riders genaamd – van deze bezorgdiensten.

In een eerder nieuwsartikel op deze site was te lezen dat de gemeente Amsterdam eerder deze maand een DC van Zapp sloot vanwege overlast.

Gevolgen in kaart brengen

Een flitsbezorger heeft in grote steden een klein distributiecentrum. Dit wordt een dark store genoemd, gezien de ramen afgeplakt worden om het werkproces achter de schermen te houden.

CDA Breda wil graag dat de gevolgen van de komst van flitsbezorgers in kaart gebracht worden en dat er alvast nagedacht wordt om de toenemende vraag van dit soort distributiecentra in goede banen te leiden.

Meerdere flitsbezorgers in Breda?

De kans is groot dat er meerdere flitsbezorgers neer zullen strijken in Breda. In het zuiden van het land beginnen de bezorgdiensten steeds meer voeten aan de grond te krijgen: zo zal Flink vanaf deze week actief zijn in Maastricht.

Flitsbezorgd.nl
Logo