Flink mag blijven in Rotterdam na een kort geding

Flitsbezorger Flink hoeft de deuren van haar distributiecentrum in een Rotterdams winkelstraat niet te sluiten. Dit heeft de rechtbank 10 december 2021 besloten na een kort geding tegen de flitsbezorgdienst.

Volgens de rechtbank zou het distributiecentrum, wat in de flitsbezorgwereld ook wel een darkhouse genoemd wordt, genoeg overeenkomsten toont met een normale winkel. Dit is met name te danken aan een pick-up-point in de vestiging, concludeert ook Vastgoedmarkt.nl.

Eind oktober sluit winkel Roobol haar deuren aan de Streksingel in Rotterdam. Flitsbezorger Flink, reeds actief in Rotterdam, staat op dat moment te springen om de winkelruimte te betreden. Kort na de sluiting van de winkel tekent Flink een huurovereenkomst met Zuidpoort Vastgoed, de makelaar van de bedrijfsruimte.

“Flink in strijd met bestemmingsplan”

Tegen het zere been van de VvE van de winkelruimte: het gebruik van de winkelruimte door een flitsbezorger zou in strijd met het bestemmingsplan: een winkelruimte. Daarnaast is de VvE van mening dat een flitsbezorger zou kunnen zorgen voor overlast.

Overlast

De laatste tijd is er veel in de media te lezen over overlast door flitsbezorgers. Zo sloot de gemeente Amsterdam een dc van Zapp en wil CDA Breda dat er op voorhand onderzoek gedaan wordt naar mogelijke overlast van flitsbezorgdiensten.

Op het moment van schrijven zijn er vier flitsbezorgers actief in Rotterdam: Gorillas, Flink, Zapp en Getir.

Flitsbezorgd.nl
Logo