Flitsbezorgdienst ‘Churundy’ blijkt tóch PR-stunt

Beeld: Churandy Martina, ©YouTube

Churandy Martina kwam onlangs met het nieuws naar buiten dat hij zijn eigen flitsbezorgdienst zou starten. Een bijzondere: de boodschappen zouden namelijk niet per fiets of auto bezorgd worden, maar door hardlopers. Niet veel later zou blijken dat het ging om een PR-stunt van frisdrankmerk Dubbelfrisss.

Het Parool, Emerce.nl, Twinkle… allemaal hadden ze het erover. Er kwam een vijfde flitsbezorger in Nederland: CHURUNDY! Groot nieuws! Met honderd hardlopers zou de flitsbezorgdienst – met Churandy Martina aan kop – boodschappen niet met de auto of op een scooter, maar hardlopend gaan bezorgen.

Een website, Churandy in een strakke Churundy kledinglijn en zelfs een campagne video. Dat móet toch wel echt zijn?

Twijfel

Er bestond al snel grote twijfel bij diverse media: na dubbelcheck van verschillende nieuwsmedia bij PR-bureau Trianglepr.nl – die de campagne communiceerde – werd er volgehouden dat het niet zou gaan om een PR-stunt.

Ook onze redactie nam ook contact op met het PR-bureau voor meer informatie over flitsgezorgdienst Churundy. Onze journalist kreeg toen wél te horen dat het een ging om een PR-stunt.

Toch PR-stunt

Niet lang na de publicaties bleek het toch te gaan om een PR-stunt van Dubbelfrisss. “Ik heb een loopje met jullie genomen. Iedereen kan een bezorgservice starten!“, aldus de sprinter in een nieuwe video op YouTube.

Bij diverse media schoot dit in het verkeerde keelgat. Onder meer Twinkle betreurt dat er sprake was een onjuiste berichtgeving op haar website. Het Parool? Die heeft het PR-bureau op een zwarte lijst gezet.

Flitsbezorgd.nl
Logo