Flitsbezorgdienst Gorillas is vanaf nu een Nederlands bedrijf

Gorillas is van oorsprong een Duits bedrijf. Dat blijkt nu echter niet meer zo te zijn: sinds eind januari is de bezorgdienst namelijk gewijzigd naar een Nederlands bedrijf. Dit weet het het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung te melden.

Op Flitsbezorgd.nl repten we al vaker over ‘de van oorsprong Duitse flitsbezorger’ als we spraken over Gorillas. Vanaf nu kan dit niet meer, gezien het moederbedrijf ‘Gorillas Technologies Holding’ ondergebracht is in een Nederlandse BV.

Wat de precieze reden van de verhuizing naar Nederland is, is niet helemaal duidelijk. Vakblad De Ondernemer meldt dat Gorillas spreekt over ‘het creëren van een efficiënte holdingstructuur’. Het hoofdkantoor van Gorillas blijft gewoon in Berlijn gevestigd.

Gorillas in Nederland zeer actief

In Nederland doet Gorillas er alles aan om voeten aan de grond te krijgen. Zo is zij onlangs een unieke samenwerking met Jumbo Supermarkten gestart en wordt het bezorggebied in zeer korte tijd constant uitgebreid. Zo bezorgt de flitsbezorger sinds kort ook in Enschede en Leeuwarden.

Overlast

Momenteel hebben diverse grote Nederlandse steden op de rem getrapt: flitsbezorgers mogen in steden als Amsterdam en Rotterdam voorlopig geen nieuw dark house – een distributiecentrum – meer openen. Omwonenden van deze kleine magazijnen – met plastic afgeplakte ramen – klagen veelal over overlast.

Flitsbezorgd.nl
Logo