Flitsbezorgdienst Zapp vertrekt definitief uit Nederland

Flitsberzorger Zapp vertrekt na 2 jaar alweer uit Nederland. Meerdere gemeenten in Nederland hebben door de toenemende overlast de afgelopen tijd veel darkstores, de magazijnen van de flitsbezorgdiensten, gesloten. Hierdoor is er erg veen onzekerheid in de branche.

Strenge regels belemmeren groei

De reden voor het vertrek zijn de strenge regels opgelegd vanuit de gemeenten om de groei van de flitsbezorgdiensten in toom te houden. Zo weert de gemeente Amsterdam de komst van nieuwe distributiecentra in woonwijken. De flitsbezorger is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Flink enkel actief in Amsterdam, Rotterdam en Amstelveen en kan hierdoor niet verder uitbreiden. Wanneer de distrutiebutiecentra te ver van de klant komt te liggen, kan de Zapp geen flitsbezorging meer garanderen en dit gaat uiteraard ten koste van het verdienmodel. Hoe het zit met de filialen in het Verenigd Koninkrijk van oorsprong Britse flitsbezorger weten we niet, maar dat Zapp op korte termijn gaat vertrekken uit Nederland is een feit.

Ook Gorillas heeft het zwaar

Waar de opmars van de flitsbezorgdienst eerst niet leek te stoppen, lijkt het tij te zijn gekeerd. Zo heeft Gorillas de helft van zijn kantoorpersoneel moeten ontslaan en is de flitsbezorger in een aantal landen, waaronder België, gestopt met bezorgen. Het Duitse bedrijf blijft vooralsnog actief in Nederland.

Flitsbezorgd.nl
Logo