Flitsbezorger Flink wil ‘supermarkt’ openen in Gouda

© Pixabay

Flitsbezorgdienst Flink is voornemens een supermarkt te openen in Gouda. Althans: de dark store zou ook toegankelijk gaan worden voor klanten om zelf hun boodschappen te kunnen doen. Dit heeft Flink afgelopen week aangekondigd tijdens een kort geding dat zij heeft aangespannen tegen de gemeente Gouda.

De aflopen tijd is er veel onrust in flitsbezorgland: de distributiecentra van flitsbezorgdiensten – ook wel dark stores genoemd – zorgen in veel steden voor overlast. Flitsbezorgdiensten gebruiken vaak oude winkelpanden om zich te vestigen, waarbij de ramen afgeplakt worden.

Veel gemeenten trappen op de rem en verbieden de komst van nieuwe flitsbezorgers in hun stad. Onder meer Amsterdam en Rotterdam hebben reeds een verbod ingesteld, wat voorlopig een jaar geldig is. Ook de gemeente Gouda stelde zo’n verbod is, terwijl Flink daar juist wil starten. Sterker nog: de flitsbezorgdienst zou volgens Omroep West alles al geregeld hebben. Van het aannemen van personeel tot het inkopen van producten.

Van dark store naar supermarkt

Volgens het bestemmingsplan van het pand waar Flink zich vestigt, aan de Nieuwehaven in Gouda, is alleen detailhandel toegestaan. Hiermee zou Flink dus niet actief mogen zijn, mits ze haar deuren zou openen voor klanten en zich positioneert als een supermarkt. In Nijmegen heeft Flink Nederland deze nieuwe manier van handelen al geïntroduceerd, waarbij er dus wel sprake is van detailhandel.

De gemeente Gouda zou niet onder de inruk zijn. Sterker nog: de gemeente is van mening dat de overlast zou blijven bestaan. Ook als Flink haar deuren van haar dark store zou openen voor winkelend publiek.

De rechter doet uiterlijk donderdag 7 april uitspraak. Houd Flitsbezorgd.nl in de gaten voor updates.

Flitsbezorgd.nl
Logo