Gemeente Amsterdam sluit deuren van Zapp distributiecentrum

Een distributiecentrum van flitsbezorger Zapp heeft van de gemeente Amsterdam haar deuren moeten sluiten. Het gaat om het distributiecentrum van Zapp op de Fagelstraat in Amsterdam West.

Dit gemeente Amsterdam kwam tot dit besluit, omdat de flitsbezorger zou zorgen voor te veel overlast in de buurt. Zo meldt AT5 dat leveranciers vaak dubbel geparkeerd staan en dat bezorgers die wachten op hun bestelling veelal rondhangen rondom het distributiecentrum.

Zapp flitsbezorger

Zapp is een flitsbezorger die boodschappen razendsnel thuisbezorgd. Flits belooft een bezorgtijd van 20 minuten. In tegenstelling tot veel andere flitsbezorgers kun je bij Zapp 24/7 bestellingen laten bezorgen. Het assortiment bestaat uit duizenden producten: van verse producten tot voorverpakte snacks.

Op dit moment is Zapp Nederland actief in Amsterdam en Rotterdam.

Overlast door flitsbezorgers

Steeds meer media melden dat flitsbezorgers zorgen voor overlast in specifieke steden. Zo zou een distributiecentrum zorgen voor meer verkeer en zorgt zo’n DC ook voor een minder aantrekkelijk straatbeeld.

In Nederland zijn op dit moment vier flitsbezorgers actief, die allemaal ook in Amsterdam actief zijn. Naast Zapp gaat het ook om Flink, Gorillas en Getir die boodschappen razendsnel bezorgen.

Dark house

Een distributiecentrum van een flitsbezorger wordt ook wel een dark house genoemd. Vaak worden deze distributiecentra gevestigd in voormalige winkelpanden. De ramen worden vaak afgeplakt met logo’s van de flitsbezorger: zowel interessant op het gebied van promotie als privacy. Op die manier houden flitsbezorgers hun manier van werken en assortiment achter de schermen.

Flitsbezorgd.nl
Logo