Gorillas wil Franse concurrent Frichti overnemen

Gorillas heeft haar pijlen gericht op Frichti, een Franse concurrent. De flitsbezorgdienst is van plan om haar concurrent over te nemen. Er worden momenteel gesprekken gevoerd voor een mogelijke overname. De twee zouden bij een mogelijke overname wel onder de eigen namen actief blijven.

De twee bezorgdiensten zouden elkaar mogelijk kunnen versterken. Zo kan Gorillas gebruik maken van de operationele efficiëntie van Fritchi, terwijl zij juist weer kunnen leunen op het grote netwerk van Gorillas.

Frichti: van maaltijdbezorger tot boodschappenbezorgers

Frichti werd in 2015 opgericht in Parijs. Frichti begon als maaltijdbezorger, maar startte in 2018 ook met het bezorgen van boodschappen. Met succes: inmiddels heeft het Franse bedrijf meer dan 450.000 klanten en is zij actief in acht verschillende steden in Frankrijk en België, waaronder Brussel.

Wél winstgevend

De afgelopen zes jaar heeft Frichti naar eigen zeggen de beste kennis en technologie ontwikkeld voor het bezorgen van boodschappen. Interessant weetje: het is op dit moment een van de eerste flitsbezorgers die wél winst weet te maken in deze nieuwe niche.

Niet alleen in Frankrijk zoekt Gorillas naar mogelijkheden om voet aan de grond te krijgen. Onlangs was op Flitsbezorgd.nl nog te lezen dat Gorillas ook samen gaat werken met supermarktketen Jumbo.

Flitsbezorgd.nl
Logo