Flink komt naar Gouda, of toch niet?

Flitsbezorgdienst Flink heeft plannen om zich op korte termijn te vestigen in het oude pand van Verzijl Sport aan de Nieuwehaven in Gouda. Niet iedereen zit op komst de razendsnelle flitsbezorgdienst te wachten, de Goudse politiek en de buurtbewoners vrezen voor overlast.

De flitsbezorgdiensten verspreiden zich momenteel als een olievlek door Nederland heen. En niet alleen de grote steden zijn interessant, ook de kleinere gemeentes zijn in trek bij de flitsbezorgers. Flink hoopt op 28 februari aanstaande hun dark house aan de Nieuwehaven in Gouda te kunnen betrekken, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Een deel van de bewoners van de Nieuwehaven vreest voor overlast en de verkeersveiligheid en zijn daarom een petitie gestart om de komst van Flink tegen te houden.

Gouda is tegen

“Er zijn 1500 bezorgingen per dag nodig om het economische rendabel te krijgen, dus dat zijn drieduizend fietsbewegingen”, zegt direct aanwonende Vera Bos tegen het AD. De bezorgers rijden af en aan.”Die gastjes letten niet goed op, het is wachten op ongelukken – dit kan toch niet?”

Ook de politiek in Gouda is tegen. 4 van de 5 coalitiepartijen ziet flitsbezorger in het winkelgebied en de aanloopstraten niet zitten, blijkt uit een rondgang van het AD langs de coalitiepartijen. Of de komst van Flink in de binnenstad ook werkelijk tegengehouden kan worden moet nog blijken.

“Als een bedrijf al een vergunning heeft, of een pand heeft aangeworven, valt het niet meer te verbieden”, zegt Evert Bobeldijk van D66. “Maar als het binnen de mogelijkheden ligt, en daarbij hou ik slag om de arm, dan heb ik het liefste dat de vestiging op deze plek wordt geblokkeerd”.

Meer steden in verzet

Gouda is niet de enige stad die in opstand komt tegen flitsbezorgdiensten die de stad willen betrekken of zich al gevestigd hebben. Ook in Breda en Amsterdam zijn er alle pogingen gedaan, en soms met succes, om de flitsbezorgdiensten te weren of dark houses te sluiten. In Rotterdam werd echter in kort geding besloten dat Flitsbezorgdienst flink alsnog mocht blijven.


Flitsbezorgd.nl
Logo