Nadelen van een flitsbezorger

Oké, wij zijn voorvechters voor flitsbezorging, maar eerlijk is eerlijk: er kleven soms ook wat nadelen aan een flitsbezorger. Zo moet je rekening houden met een minimale orderwaarde, zorgen flitsbezorgers soms voor overlast in de buurt en is het assortiment stukken kleiner dan bij de lokale supermarkt. We zetten deze en andere nadelen van een flitsbezorger op een rij.

Minimale orderwaarde

Wanneer je bij een flitsbezorger je boodschapjes wil doen, moet je in veel gevallen rekening houden met een minimale orderwaarde. Wil je alleen een pak rijst laten bezorgen? Dan ben je vaak genoodzaakt om aanvullende aankopen te doen om de bestelling af te kunnen ronden. Kijken we bijvoorbeeld naar Flink, dan moet je daar minimaal voor 5 euro besteden.

Bezorgkosten en toeslagen

Even naar zelf naar de supermarkt fietsen is niet alleen gezond, het kan je ook geld schelen. Bij een flitsbezorging moet je -vanzelfsprekend – vaak rekening houden met bezorgkosten. Bij alle flitsbezorgers in Nederland bedragen de bezorgkosten op dit moment € 1,80.

In sommige gevallen kan er ook nog sprake van zijn van een additionele bezorgtoeslag. Zo ook bij Gorillas Nederland, waar je afhankelijk van de stad voor een kleine bestelling extra bezorgtoeslag moet betalen van enkele euro’s.

Ietsjes duurder dan bij de supermarkt

Hoewel menig flitsbezorgdienst belooft om haar assortiment aan te bieden tegen retail-prijzen, blijkt dat er vaak wel degelijk sprake is van kleine verschillen in prijzen. In ons artikel ‘Is een flitsbezorger duurder dan de supermarkt‘ bleek dat bijvoorbeeld een zak chips 0,20 cent goedkoper was bij de lokale Jumbo.

Overlast in de buurt door bezorgers en ‘dark houses’

Helaas komen flitsbezorgers de afgelopen weken vooral negatief in het nieuws. Dit is te wijten aan de overlast die buurtbewoners ervaren rondom zogeheten dark houses, een distributiecentrum in flitsbezorgdtaal.

Met name op en af rijdende flitsbezorgers (riders) zorgen ervoor dat bewoners aan de bel trekken. Daarnaast zijn bewoners ook vaak van mening dat zo’n dark house nou niet echt bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van het winkelgebied.

Eerder moest Zapp een dc sluiten van de gemeente Amsterdam vanwege overlast.

Minder keus dan bij de supermarkt

Als we flitsbezorgers vergelijken, blijkt dat elke flitsbezorger meer dan 1.000 producten aanbiedt. Dat is een hoop, maar in vergelijking met een supermarkt erg weinig. Met name goedkopere merken blijken te ontbreken: vanzelfsprekend zijn er ook geen huismerken terug te vinden in het assortiment.

Toch zal daar waarschijnlijk bij Gorillas verandering in komen: onlangs meldden wij dat Jumbo en Gorillas gaan samenwerken, waarbij de verwachting speelt dat ook Jumbo huismerk aangeboden zal worden via deze flitsbezorger.

Niet alleen maar nadelen

Natuurlijk sluiten wij van Flitsbezorgd.nl dit artikel niet negatief af. Want, bovenstaande ‘mogelijke’ nadelen wegen in onze ogen niet op tegen de voordelen van een flitsbezorging. Zo heb je al binnen enkele minuten je boodschapjes in huis, kun je ook gewoon lokale producten bestellen en lees je in ons artikel Hoe duurzaam zijn flitsbezorgers? dat een flitsbezorger duurzamer is dan je denkt

Flitsbezorgd.nl
Logo