Ondanks verzet komt Flink toch naar Leiden

Ondanks dat het stadsbestuur van Leiden hard werkt om de vestiging van darkstores aan banden te leggen, komt flitsbezorger Flink toch naar Leiden. Naast Gorillas en Getir wordt Flink de derde flitsbezorgdienst in de sleutelstad.

Buiten het centrum

Het stadsbestuur werkt, net als enkele andere steden, momenteel aan regelgeving om de komst van de flitsbsezorgers te reguleren. Dit houdt in dat de gemeente wil kunnen bepalen waar de flitsbezorgers hun distributiecentra, ook wel darkstores genoemd, vestigen. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat flitsbezorgers darkstores openen in het historisch centrum.

Overlast

Alhoewel de vraag naar flitsbezorging nog steeds toeneemt en zelfs is verdubbeld, is niet iedereen even blij met de komst van de flitsbezorgdiensten. Ook in Leiden wordt door omwonenden overlast ervaren. Vooral de darkstore aan de Van der Werfstraat zorgt voor flink wat klachten. Omwonenden ervaren voornamelijk geluidsoverlast en hebben last van de vele fietsen die voor de darkstore geparkeerd staan.

Flink daarentegen is zeer enthousiast over de komst naar Leiden “We voelen ons zeer betrokken bij de wijken waar wij actief zijn. We werken samen met veel lokale leveranciers om de beste lokale specialiteiten aan te bieden” aldus, managing director Benjamin Zagel

Ben je woonachtig in Leiden en wil je weten welke Flitsbezorger het beste bij je past? Wij hebben de verschillen en overeenkomsten op een rijtje gezet. Lees er hier alles over: Flitsbezorgers vergelijken

Flitsbezorgd.nl
Logo