Ook Rotterdam verbiedt nieuwe dark houses van flitsbezorgers

Rotterdam verbiedt nieuwe dark houses van flitsbezorgers in haar stad. Het verbod geldt voor een jaar, waardoor flitsbezorgdiensten als Flink en Gorillas geen nieuw onderdak kunnen regelen voor extra distributiecentra.

Eerder dit jaar kwam ook de gemeente Amsterdam met een verbod op nieuwe dark stores. De dark stores, een ander woord voor distributiecentra, worden vaak gevestigd in woonwijken. De kans op overlast is voor de gemeente genoeg om tijdelijk op de rem te trappen.

Omwonende van deze zogeheten dark houses klagen over de op en af rijdende flitsbezorgers. Ook zouden zij zich ophouden in de straten en zou de bevoorrading van de distributiecentra zorgen voor een toename aan verkeersoverlast.

Het verbod is voor een jaar geldig. In de tussentijd gaat de gemeente aan de slag met een bestemmingsplan voor flitsbezorgers. Nu.nl weet te melden dat de dark houses in ieder geval in de toekomst zoveel mogelijk geweerd gaan worden uit woonwijken.

13 dark houses

Op het moment van schrijven zijn er 13 dark houses te vinden in Rotterdam. Er zijn in de stad vier flitsbezorgers actief: Getir, Zapp, Flink en Gorillas.

Op deze website was eerder al te lezen dat Flink in Rotterdam een rechtszaak won: een VVE startte een kort geding, omdat deze niet gediend was een dark house in de winkelstraat. Flink won dit kort geding. Dezelfde flitsbezorger opende onlangs nog een nieuwe dark store in het nabij gelegen Dordrecht.

Flitsbezorgd.nl
Logo