Politie zoekt getuigen na explosie bij flitsbezorger in Amsterdam

Beeld: Pixabay

Op woensdag 2 maart 2022 is er een explosief achtergelaten en afgegaan bij een flitsbezorger aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam. Er is niemand gewond geraakt. De politie zoekt getuigen van deze explosie en roept deze op zich te melden.

“Even na 18.00 uur laat een man iets achter bij de ingang van het pand van de bezorgdienst en rent daarna weg. Even later volgt een explosie”, meldt de politie in haar getuigenoproep. In de oproep wordt niet gezegd om welke flitsbezorgdienst het gaat. Vermoedelijk flitsbezorgdienst Flink, gezien deze gevestigd is in deze Amsterdamse straat.

Opvallend is het tijdstip van het plaatsen van het explosief: “Met het plaatsen van het explosief neemt de verdachte een aanzienlijk risico, want op het moment van de explosie zijn er meerdere mensen in de buurt van de plaats van de ontploffing”, aldus de politie.

Getuigenoproep

De recherche zoekt getuigen, waaronder een specifiek persoon die het incident gefilmd zou hebben: “De recherche onderzoekt de explosie en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Ook is de politie op zoek naar een specifieke getuige, namelijk degene die het neerleggen van het explosief en de ontploffing gefilmd heeft. De politie komt graag in contact met de maker van deze beelden en roept deze op om zich te melden”.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0900-7000.

Flitsbezorgd.nl
Logo