Toch geen flitsbezorger in Oegstgeest: gemeente wint bij rechter

Eventjes leek het erop dat inwoners van Oegstgeest konden gaan genieten van de voordelen van een flitsbezorger. De van oorsprong Turkse flitsbezorgdienst Getir was voornemens een dark store te openen in de gemeente. De gemeente wilde dit niet en stapte naar de rechter: deze stelde de gemeente in het gelijk.

Flitsbezorgdienst Getir wilde haar deuren openen aan de Kempenaerstraat in Oegstgeest. Het oude pandje van de ABN Amro om precies te zijn. De vestiging zou plek moeten bieden voor een distributiecentrum voor Getir, ook wel een dark house genoemd. Dit wilde de gemeente echter voorkomen, waarna zij naar de rechter stapte.

De voorzieningsrechter stelde de gemeente Oegstgeest in het gelijk, waardoor Getir de deuren gesloten moet houden in Oegstgeest.

Voorbereiding voor overlast

Eerder besloot de gemeenteraad van Oegstgeest al met een zogeheten voorbereidingsbesluit flitsbezorgers voor minimaal één jaar te verbieden in de gemeente. Diverse grote steden, waaronder Amsterdam en Rotterdam, hebben ook al zo’n verbod om de komst van nieuwe dark stores in de gemeente te voorkomen.

Omwonenden van deze distributiecentra klagen veelal al over verkeersoverlast en rondhangende flitsbezorgers. In het nabij gelegen Leiden, waar Getir reeds actief is, werd de uitbreiding van flitsbezorgers ook aan banden gelegd.

Flitsbezorgd.nl
Logo