Verdubbeling gebruik flitsbezorgers

Flitsbezorgdiensten zijn populair en het gebruik ervan is binnen een half jaar verdubbeld. Marktonderzoeksbureau Gfk deed onder 46.000 consumenten onderzoek naar het gebruik van flitsbezorgdiensten.

In augustus gaf 1,4 procent van de ondervraagden aan met regelmaat boodschappen te bestellen bij een flitsbezorger. In januari is dit percentage flink gestegen, zo´n 2,8 procent van de consumenten doet ten minste één keer in de drie maand een bestelling bij een flitsbezorger.

De flitsbezorgdiensten zijn nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar hier zien wij snel verandering in komen. Zeker flitsbezorger Flink is hard aan het uitbreiden. De grootste afnemers van de flitsbezorgdiensten zijn jongeren tussen 18 en 34 jaar. Onder deze groep steeg het gebruik dan ook van 4,1 naar 6,9 procent. Lees ook: Grootste klanten flitsbezorgers? Millennials en gezinnen!

Alhoewel de vraag naar flitsbezorgingen groeit, is er ook weerstand. “In Amsterdam en Rotterdam komt er vanuit de samenleving inderdaad oppositie tegen de flitsbezorgers”, zegt Norman Buysse van Gfk. “Maar consumenten hebben er duidelijk behoefte aan. En het zijn niet alleen de jongeren die gebruik maken van de flitsbezorgdiensten, ook mensen met kinderen maken er met enige regelmaat gebruik van”.

Gfk deed het marktonderzoek tijdens de omnikrongolf en het marktbureau denkt dan ook dat flitsbezorgdiensten hiervan geprofiteerd hebben “De vraag is nu hoeveel mensen die het in quarantaine zijn gaan gebruiken dit ook daarna nog doen” Ik verwacht dat mensen er gewend aan raken”, aldus Buysse.

Dat de flitsbezorgdiensten steeds populairder worden is wel duidelijk. En niet alleen onder consumenten, ook bedrijven zien in dat de flitsbezorgers geen eendagsvliegen zijn. Zo besloot Dunkin´ Donuts in zee te gaan met Flitsbezorger Flink en schreven we eerder een artikel over de samenwerking tussen Jumbo en Gorillas

Flitsbezorgd.nl
Logo