Voordelen van een flitsbezorging

Hoewel het principe van flitsbezorging in Nederland nog relatief nieuw is, kunnen veel mensen in grote steden al niet meer zonder. ‘Toen ik eenmaal het gemak ontdekte, was ik om’, horen we dan ook veel om ons heen. Wat zijn nu eigenlijk de redenen om te kiezen voor een flitsberzorging. Met andere woorden: wat zijn de grote voordelen van een flitsbezorging?

1. Je hoeft niet naar de drukke supermarkt

Vandaag de dag is het vaak geen pretje om een bezoekje te brengen aan de supermarkt. Met vaste openingstijden kan het op sommige momenten erg druk zijn, wat in deze tijden niet echt wenselijk is. Bij een flitsbezorging kruip je gewoon achter je laptop, waarna je je boodschappen online kunt bestellen.

2. Boodschappen doen buiten sluitingstijd

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je in de keuken staat en misgrijpt. Of dat er visite is en je net een flesje wijn te kort komt. ‘Even naar de supermarkt’ is vaak de eerste gedachte, maar je zal zien dat het net op momenten gebeurd dat de supermarkt net gesloten is.

Bij een flitsbezorger kun je vaak tot ’s avonds laat bezorgen. Sterker nog: als we kijken naar Zapp Nederland dan kun je daar 24/7 je boodschappen laten bezorgen.

3. Super interessante korting en aanbiedingen

Als je op dit moment maar even voor het scherm zit zul je ze ongetwijfeld voorbij zien komen: kortingscodes en aanbiedingen van flitsbezorgers. Het gaat vaak om kortingscodes die geldig zijn bij een eerste aankoop; puur om jou kennis te laten maken met de voordelen van een flitsbezorging.

Deze aanbiedingen kunnen ervoor zorgen dat je heel veel boodschapjes gratis op de mat krijgt. Reden genoeg om het eens te proberen als je het ons vraagt! 🙂

4. Je kunt bij je visite blijven

Zojuist vertelden we al dat je je boodschappen buiten openingstijden van supermarkten kan bestellen bij een flitsbezorger. Hier is dan sprake van een bijkomend voordeel: je hoeft namelijk je visite niet meer alleen te laten! Of de supermarkt nou open is of niet: je kunt gewoon lekker thuis blijven.

5. Minder impulsaankopen

In winkels wordt je vaak verleid tot het kopen van extra boodschapjes. Het gaat vaak om snacks of andere onnodige producten. Kijk maar eens bij de kassa in de supermarkt: naast de kassa ontdek je vaak een rekje met repen en andere zoetigheden.

Op dit moment merken we nog weinig stimuli voor extra impulsaankopen bij de online webshops (ook in de apps) van flitsbezorgers. De kans op achteraf ongewenste impulsaankopen wordt hierdoor kleiner.

6. Laat de auto staan!

Bijna elke flitsbezorger maakt gebruik van fietskoeriers: bezorgers op de fiets die ook wel ‘riders’ worden genoemd. Het is mogelijk om alles op de fiets te doen, omdat de distributiecentra van filtsbezorgers – die weer ‘dark houses’ genoemd worden – vaak centraal in een specifiek bezorggebied te vinden zijn. Hiermee kun jij je auto gewoon laten staan: niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Hierbij moeten we wel de kanttekening maken dat een bijkomend nadeel overlast kan zijn voor een gebied. Zo sloot de gemeente Amsterdam de deuren van een dc van zapp.

7. Je boodschappen zijn er super snel

Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van een flitsbezorging is toch wel de snelheid. Binnen minuten is je bestelling thuisbezorgd. Laten we de bezorgsnelheden van de vier actieve flitsbezogers in Nederland eens op een rij zetten:

  • Getir: 9 a 10 minuten
  • Flink: 10 minuten
  • Gorillas: 10 minuten
  • Zapp: 20 minuten

Waar je wel rekening mee moet houden is misschien een iets hogere prijs per product. Daarbij zijn ook bijkomende verzendkosten en bezorgtoeslagen onderdeel van het verdienmodel van een flitsbezorger.

Flitsbezorgd.nl
Logo