Wat is het verdienmodel van een flitsbezorger?

Een flitsbezorger maakt online boodschappen doen niet alleen een stuk makkelijker, maar ook een stuk sneller. In veel gevallen staat de bezorger – ook wel een rider genoemd – al binnen 10 minuten met jouw boodschapjes voor de deur.

Met deze service zullen de prijzen van de artikelen wel erg hoog zijn’, zul je denken. Niet is minder waar: vaak biedt een flitsbezorger de producten aan tegen retailprijzen. Maar, wat is dan het verdienmodel van een flitsbezorger?

Vaste verzendkosten en bezorgtoeslag

Allereerst betaal je bij een flitsbezorger verzendkosten. Op dit moment hebben alle flitsbezorgers een vaste verzendkosten van € 1,80 per bestelling. Echter is dat vaak niet het enige en is er ook sprake van een zogeheten bezorgtoeslag.

In sommige steden in Nederland is er namelijk sprake van een verplichte toeslag bij bestellingen onder de € 10,-. Kijken we bijvoorbeeld naar bestellingen bij Gorillas Nederland, dan betaal je in Amsterdam een toeslag van € 2,10 voor bestellingen onder de € 5,-. En dat is relatief nog al wat.

Prijzenoorlog?

Sommige experts zetten hun vraagtekens bij de prijzen van producten. Want, het zou logisch zijn dat flitsbezorgers de prijzen flink omhoog brengen om de kosten van bezorgers te kunnen dekken. Echter wordt de onderlinge strijd van flitsbezorgers steeds heviger.

Kijken we naar de flitsbezorgers in Amsterdam, dan zijn dat er al vier. En ja, allemaal willen ze de strijd winnen, dus blijven de prijzen erg laag.

Enorme investeringen in flitsbezorgers

Voorlopig lijken flitsbezorgdiensten zich nog geen zorgen te hoeven maken over een tekort aan geld. Er worden miljoenen geïnvesteerd in flitsbezorgers. En niet door de kleinste partijen: zo stak Delivery Hero 235 miljoen euro in Gorillas, meldde RTL Nieuws.

Flitsbezorgd.nl
Logo